Tel.: 0744 370 357 | e-mail: suzana_pretorian@yahoo.com

despre noi

CALITATEA DESTINAŢIEI – Staţiunea Sovata, România

Staţiunea Sovata, situată în Podişul Transilvaniei, la poalele Munţilor Gurghiu, era cunoscută încă de pe vremea romanilor pentru exploatările miniere de sare. În 1578 aşezarea a fost atestată documentar sub numele Sovata. Solul bogat in sare a permis formarea unor lacuri sărate, care au constituit baza activităţii balneare, iniţial sub formă empirică, apoi ştiinţifică. Primul document care aminteşte de Sovata ca loc de cură prin efectele terapeutice ale apei sărate datează din anul 1597. În anul 1884 Sovata este declarată oficial staţiune balneară.
picture

Unicitatea şi amploarea fenomenului de heliotermie specific Lacului Ursu (unic în România şi, probabil, în Europa), la care se adaugă microclimatul deosebit de favorabil şi vegetaţia abundentă, au creat premisele dezvoltării unei staţiuni balneoclimaterice de clasă internaţională. Fiind o zonă de confluenţă interetnică şi culturală, Sovata a constituit locul de întâlnire al unor personalităţi politice şi culturale cu precădere din perioada dintre cele două războaie mondiale (familii regale din România, Anglia, Grecia, mari poeţi şi muzicieni ai vremii). De asemenea, de staţiunea Sovata se leagă începuturile medicinii balneare româneşti cu fundamentare ştiinţifică, profesorul Marius Sturdza, medicul şef al staţiunii Sovata (1920-1930), a întemeiat prima catedră de Balneologie şi Fizioterapie din România, la Cluj (1931).

Din anul 1900, când s-au deschis oficial băile din Sovata de Sus (staţiunea de astăzi) şi până în prezent, dezvoltarea staţiunii a fost marcată de două momente hotărâtoare: construirea unui grup hotelier lângă Lacul Ursu (1975-1983), respectiv privatizarea în anul 2001 a trei dintre aceste hoteluri (Sovata, Brădet, Făget) şi integrarea acestora în lanţul hotelier european Danubius, cu reprezentare în Ungaria, Cehia, Slovacia, România şi Anglia, fapt ce conferă turiştilor garanţia de calitate a serviciilor pe care o susţine un brand.

Aşadar, activitatea turistică a staţiunii s-a desfăşurat de la începuturile ei între două coordonate: loisir (recreere- odihnă- întâlniri de afaceri) şi tratamente balneare.

picture

Evoluţie şi orientări

Pînă în anul 1850 apele sărate erau folosite empiric de către localnici în scop terapeutic pentru afecţiunile reumatice, după care s-a trecut la valorificarea organizată a băilor. La începutul secolului XX încep cercetările asupra fenomenului de heliotermie a Lacului Ursu, iar în 1929 este introdus tratamentul balneo-fizioterapeutic sub supraveghere medicală. Turismul balnear propriu-zis, ca fenomen de masă, se dezvoltă în paralel cu construirea hotelurilor şi activitatea hotelieră, după anul 1973.

Pînă în 2001, anul privatizării, produsul balnear oferit de Sovata era reprezentat de cure terapeutice, helioterapie şi activităţi de agrement (trasee turistice, Lacul Ursu).

După integrarea în lanţul hotelier european Danubius, produsul balnear s-a diversificat în armonie cu trend-urile europene (wellness/Medical Wellness) şi cu noul profil clientelar (conferinţe, turism de afaceri). Diversificarea s-a produs în paralel cu controlul riguros al calităţii produsului balnear (reevaluarea şi acreditarea periodică a factorilor naturali de cură de către Institutul Naţional de Balneoclimatologie - Bucureşti; controlul integrat al resurselor, serviciilor hoteliere şi planificării prospective a activităţii hoteliere în spirit Medical Wellness de către comisia europeană de acreditare TÜV Rheinland Germania).picture


Baza de tratament – Hotel Danubius - Sovata

Hotelul Danubius-Sovata dispune de o bază de tratament modernă, conformă cu standardele Danubius. Dispunerea pe acelaşi nivel a tuturor compartimentelor de tratament şi servicii wellness conferă un plus de confort clienţilor. La acestea se adaugă design-ul elegant, calitatea dotării şi a factorilor de cură specifici (apă sărată şi nămol sapropelic extrase din Lacul Ursu) şi nu în ultimul rând, calitatea personalului (profesionalism, ospitalitate).

La recepţia bazei de tratament primiţi informaţii legate de programarea la consult medical, programarea procedurilor wellness, respectiv terapeutice. Telefon: 0265.570151, interior 1809
În zona centrală sunt dispuse cele două piscine: una cu apă dulce (adâncime 1,40m, temperatura apei 30°C) cu sisteme tip jacuzzi şi duş masaj incluse, respectiv piscina cu apă sărată hiperconcentrată din Lacul Ursu (90 cm adâncime, temperatura apei 34-36°, salinitate 150 gr/litru). solarium, saune clasice, infrasaună.
Alte compartimente: cabinete de consultaţii, inclusiv cameră pentru psihoterapie; inhaloterapie – aerosoli, camere pentru pulverizaţii cu apă sărată hiperconcentrată; hidroterapie – cada fluture pentru hidrokinetoterapie, duş subacval şi Stanger, băi galvanice 4 celulare, băi alternante, băi cu CO2, hidroterapie wellness; irigaţii şi băi cu apă sărată; nămolterapie – include secţia pentru împachetări, respectiv pentru tratamente ginecologice; electroterapie - curenţi de joasă frecvenţă, ultrasunete, unde scurte, magnetoterapie; masaj – camere decorate atractiv pentru masaj terapeutic, wellness, respectiv împachetări de înfrumuseţare cu produse naturale detoxifiante şi hidratante;
sala fitness – dotată cu echipamente de ultimă oră şi vedere semicirculară către parc şi Lacul Ursu; gimnastică medicală individuală- încăperi separate cu echipamente adecvate recuperării medicale.picture

Programul de funcţionare al bazei de tratament: 7,00 - 21,00

Tratamente: 8,00-16,00

Piscine, saune, solarium, sală fitness, masaje/servicii wellness, beauty salon: 7,00 - 21,00

 

 

Intrebari Despre Hero Spray
Ingredientele din care este realizat acest spray reduc sensibilitatea penisului.
Intrebari Despre Apa De Rozmarin
Rozmarinul este o planta lemnoasa ce are intodeauna frunzele verzi, in forma de ace cu flori albastre, rosii sau albe.
Http://www.evimax.ro/no1.php
Vimax este un supliment puternic si natural, pe baza de plante pentru marirea penisului, care ajuta la cresterea dorintei sexuale si rezistentei.
Ai Intrebari Despre Vimax?
Pastilele Vimax pentru marirea penisului sunt suplimente realizate din ingrediente naturale, cum ar fi ardei iute rosu si iarba caprei.